"Akta szkoły parobczej na Podzamczu w Maciejowicach w dobrach [...] ordynata Zamoyskiego. Przepisane przez praktykującego w tejże szkole Stefana Zarębę dnia 15 czerwca 1819 roku." (1819)
Do rękopisu dołączono list ordynata Stanisława Zamoyskiego do Celiny Działyńskiej z 18. 3. 1840, dotyczący tej szkoły (4 k.).
Mf 1222
Keywords: Maciejowice; Garwolin pow; Podzamcze pow. Garwolin; Rolnictwo |szkoła parobcza