Inwentarz wsi, należących do folwarków starostwa słonimskiego z w XVI/XVII
Zawiera nazwiska mających role osiadłe i czynszowe, podaje ilość ziemi w morgach i włókach, wysokość czynszów i rodzaj powinności.
Fragment bez początku i końca.
Keywords: Słonim; Inwentarze; Inwentarze wsi; Majątki ziemskie; Starostwa; Starostwo słonimskie