Akta prawno-majątkowe Mikołaja Gniewosza, chorążego lubelskiego, starosty radomskiego dotyczące wsi Abrahamowice (Abramowice) w pow. lubelskim (1625-1647)
Spory graniczne z Mikołajem Iwickim, ze Zbigniewem Gorajskim kaszt. chełmskim, z Wilczopolskimi, ze Skórkowskimi, z Mikołajem Firlejem woj. sandom. i Zbigniewem Firlejem starostą lubelskim i in.
dudka
Keywords: Abramowice; Lublin pow; Archiwalia staropolskie; Granice majątkowe zob. też Majątki ziemskie; Majątki ziemskie