Akta osobiste Jana Gniewosza kasztelańca czechowskiego i jego żony Franciszki z Korniaktów
Kontrakt małżeński, zapisy wzajemne, listy Fr. Gniewoszowej do męża, testament Franciszki Korniaktówny k. 43-44v, rejestr pozostałych rzeczy i in. (1690-1705).
dudka
Keywords: Archiwalia staropolskie; Kontrakty i intercyzy ślubne, sprawy posagów; Nominacje; Rejestry rzeczy, kosztowności, ubrań, broni; Testamenty