Dziennik korespondencji i czynności Leonarda Niedźwieckiego, sekretarza gen. Władysława Zamoyskiego, zawierający również rachunki, zapiski wypożyczeń, kolportażu książek i in (1850)
2. 1852-1854.
Zeszyt 1 i 3 fragmenty.
Keywords: Francja; Reszydie kolonia polska w Tesalii; Turcja; Paryż; Tesalia zob. Reszydie kolonia polska w Tesalii; Konstantynopol; Carogród zob. Konstantynopol; Adampol m. kolonia polska w Turcji; Archiwalia 19 i 20 w.; Emigracja polska w Turcji po 1831; Emigracja polska we Francji; Emigracja polska we Francji po 1831; Emigracja Wielka; Księga adresowa