Franciszek Łoziński |``Prace i zasługi Emigracji Polskiej.'' Odezwa w związku z projektem jubileuszu 50-lecia emigracji polskiej (1880)
Projekt opracowania słownika biograficznego emigrantów i katalogu materiałów dotyczących emigracji; m. in. charakterystyka zbiorów Leonarda Niedźwieckiego. Przesłany przy liście z 8 XI 1880 Fr. Łozińskiego do Niedźwieckiego.
Mf 1277
Keywords: Lwów; Francja; Archiwalia 19 i 20 w.; Biografia; Emigracja polska we Francji po 1831; Emigracja Wielka; Słownik