``O muzyce wojskowej i jej użytku. Napisał Józef Elsner.'' ``Pisano w Warszawie dnia 3 marca 1840.'' (1840)
Zawiera: Kop. przez Niedźwieckiego z oryg. k. 1-8. - przy tym brul. tłumaczenia na język franc. pt. ``De la musique militaire et de son developpement par I. Elsner'' k. 1-4.
Mf 1319
Keywords: Warszawa; Archiwalia 19 i 20 w.; Emigracja Wielka; muzyka; wojsko