"Akta 5-go pułku ułanów." (1855)
Zawiera: Raporty dowódcy pułku Wł. Ponińskiego do dowódcy brygady jazdy M. Kamieńskiego, listy imienne, wykazy efektów.
Mf 2056
Keywords: Kraków m; Turcja; Archiwalia 19 i 20 w.; Emigracja polska w Turcji; Emigracja polska w Turcji po 1831; wojna 1853-1856 krymska; wojsko