Korespondencja Adolfa Bnińskiego, Seweryna Ostrowskiego i in. (1823-1894) w sprawach majątkowych, głównie majątku Gułtowy w pow. średzkim - fragment
Los. Pierwsze wielkie wylosowanie koni w Inowrocławiu. Cena 3 mark. Ważny przy losowaniu 27. kwietnia 1877 r. k. 12
a 1954 127
Keywords: Gułtowy pow. Środa; Inowrocław; Archiwalia 19 i 20 w.; Korespondencja; Majątki ziemskie