``Inwentarz Państwa Zakopane''. [Właść. Wł. Zamoyski] (1910)
``Rekapitulacja'' k. 24-25, 43-44, 64-65, 86-87
Poszyt, wpisy rozdzielone na poszczególne lata, a w ramach lat zachowana jest ta sama kolejność wpisów tematycznych, w latach 1910-1913 prowadzono także podsumowanie wpisów po każdym roku
Keywords: Zakopane; Fundacja ogólnie; Zakopane 1824-1939 - Archiwum Gospodarcze.