``Manualia des Rothe in der Rechnungs-Sache des [...Ksawery] von Dzialinski wider den [...] Victor v[on] Szoldrski [...] betr[effend] die Kurnik- und Bniner Rechnung pro 1796/7'', 1803-1804 (1803)
Akta adwokata Rothe dotyczące rozliczenia za rok 1796/7 w sprawie z Wiktorem Szołdrskim.
Karty 46-58, 76-86, 143-146 uszkodzone.
Keywords: Majątek |spadek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Bnin d. m; Kórnik; majętność kórnicka; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Proces Szołdrskich z Działyńskimi; Tytuły własności