``Acta betreffend die Regulirung der Gutsherrlichen und bäuerlichen Verhältnisse in dem adelichen Gute Dachowo zur Herrschaft Kórnik und dem Kreise Szrem [!] gehörig'', 1825-1831 (1825)
Akta dotyczące uregulowania stosunków pomiędzy dworem a wsią Dachowa.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Chłopi; historia; Śrem; powiat; Kórnik; majętność kórnicka; Dachowa w; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Tytuły własności