``Acta manualia des Rechts-Anwalts [Hermann] Pilet zu Schrimm betreffend die Brennholz-Ablösungs Sache von Skrzynki'', 1859-1866 (1859)
Akta dotyczące wsi Skrzynki co do abluicji drewna opałowego. W tym korespondencja.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Chłopi; historia; Śrem; powiat; Skrzynki w; Kórnik; majętność kórnicka; Tytuły własności; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.