``Rezess von Źrenica Kr[eis] Schroda'', 1819-1837 (1837)
Reces wsi Źrenica (własność Bogusławy z Dąbrowskich Mańkowskiej).
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Chłopi; historia; Środa Wlkp; powiat; Kórnik; majętność kórnicka; Źrenica w; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Tytuły własności