"Acta betreffend die Zurück und Uebergabe des Guts Kromolice und Dachowo an den Guts Pächter [... Józef] von Ostrowski 1834", 1831-1838 (1834)
Akta dotyczące dzierżawienia folwarków w Kromolicach i Dachowie Józefowi Ostrowskiemu. W tym: tabela świadczeń wsi Dachowa na rok 1831, wykazy inwentarza żywego i martwego w Dachowej, rozliczenia.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Dachowa w; folwark; Kromolice w; Kórnik; majętność kórnicka; Dzierżawy 19 w.; Dzierżawy folwarków 19 w.; Folwark Dachowa 19 w.; Folwark Kromolice 19 w.; Folwarki 19 w.; Inwentarz martwy - folwark w Dachowej 19 w.; Inwentarz żywy - folwark w Dachowej 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.