"Akta tyczące się wydzierżawienia folwarku Pierzchna [...] Józefowi Gładysz na lat 12 od S-go Jana 1869 do S-go Jana 1881", 1869-1882 (1869)
W tym: kontrakt dzierżawny i wykaz inwentarza żywego i martwego.
Karty 25-27, 37 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Pierzchno w; folwark; Dzierżawy 19 w.; Dzierżawy folwarków 19 w.; Folwark Pierzchno 19 w.; Folwarki 19 w.; Inwentarz martwy - folwark w Pierzchnie 19 w.; Inwentarz żywy - folwark w Pierzchnie 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.