``Acta tyczące się wydzierżawienia Folwarku Runowskiego i Ziminskiego [...] Róży [z Gołębickich] Kurowskiej od S. Jana 1840'' [i wydzierżawienia folwarku w Runowie Józefowi Szlagowskiemu w 1870 r., następnie Stanisławowi Broekere w latach 1903-1922], 1840-1922 (1840)
W tym kontrakty dzierżawne, korespondencja.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Zimin w; folwark; Runowo w; Dzierżawy 19-20 w.; Dzierżawy folwarków 19-20 w.; Folwark Runowo 19-20 w.; Folwark Zimin 19 w.; Folwarki 19-20 w.; Korespondencja 19-20 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.