"Borostwo Drapałka I. Dziećmierowo (N.2) Nr 41 [grunt kupiony od Tomasza Serby]", 1901-1908 (1901)
Akta hipoteczne. W tym korespondencja i rachunki.
Karta 26 uszkodzona.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kupno i |sprzedaż; ziemia; Dziećmierowo w; Drapałka; obszar leśny na terenie gminy kórnickiej - borostwo; Kórnik; majętność kórnicka; Hipoteki, |długi, |pożyczki i zastawy; Korespondencja 20 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.