``Hypotheken Document über 100 rt nebst 5 Procent Zinsen und Eintragungs-Kosten eingetragen auf Dziećmierowo Nr 9 Rubr. III N. 11'', 1868 (1868)
Dokument hipoteczny dotyczący pożyczki Celestyny Działyńskiej udzielonej Wawrzynowi i Mariannie z Adamskich Łukaszykom w 1868 r.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Dziećmierowo w; Hipoteki; |długi; |pożyczki i zastawy; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.