"Lipschütz Filip i Jerzy [Dampfsäge & Hobelwerk]. Hipoteka na Ratajach. Akta z lat 1905-1919 (1905)
Akta hipoteczne dotyczące należności za drzewo. W tym korespondencja.
Karty 33, 35 uszkodzone.
Keywords: Tartak; Poznań; Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Lipschütz Philipp. Dampfsäge & Hobelwerk; Kórnik; majętność kórnicka; Rataje zob. Poznań; Hipoteki, |długi, |pożyczki i zastawy; Korespondencja 20 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.