"Akta tyczące się hypotek gmin: Błażejewa, Błażejewskich Olędrów [Błażejewka], Borowieckich Olędrów [Borówca], Czmonia, Czmońskich Olędrów [Czmońca], Czołowa, Dembca, Konarskiego", 1864-1921 (1864)
W tym korespondencja. Brak akt dotyczących Błażejewka.
Karty 4, 18, 24, 40, 44-45, 65, 69, 72-73, 75, 80-82, 84, 86, 88, 91, 93-94, 96, 106-108, 117, 157, 165, 177 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Czmońskie Olęndry zob. Czmoniec; Czołowo w; Konarskie w; Błażejewo w; Borowieckie Olędry zob. Borówiec; Borówiec w; Czmoniec w; Czmoń w; Dębiec w; Dembiec zob. Dębiec; Kórnik; majętność kórnicka; Hipoteki, długi, pożyczki i zastawy; Korespondencja 19-20 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.