``Z[ygmunt] Ballenstedt - Gniezno N. 289 ([Franciszek] Dobrogowski)''. [Sprawa hipoteczna], 1896-1901 (1896)
Akta dotyczące długu Z. Ballenstedta (budowniczego w Gnieźnie) zabezpieczonego listem gruntowym na posiadłości stelmacha F. Dobrogowskiego. W tym korespondencja.
Karta 44 uszkodzona.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Gniezno; Kórnik; majętność kórnicka; Hipoteki; |długi; |pożyczki i zastawy; Korespondencja 19-20 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.