``Akta Dominii Majętności Kórnik względem przyznania kopcy granicznych pomiędzy jeziorem dominialnem [Bnińskim] a łąkami i ogrodami włościańskimi we wsi 1. Biernatkach i 2. Prusinowie'', 1843-1845 (1843)
W tym korespondencja.
Karty 1, 3-4, 15-16, 19-21 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Bnin d.m; Jezioro Bnińskie; Jezioro |Bnińskie; Prusinowo w; Biernatki w; Kórnik; majętność kórnicka; Granice majątku; Granice majętności kórnickiej 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.