Akta różne i notatki gospodarcze dotyczące majątków Działyńskich, 1818-1880 (1818)
W tym korespondencja, m. in. listy Jadwigi z Działyńskich Zamoyskiej do NN z lat 1876-1877 (2) k. 285-288.
Karty 8, 12-14, 23, 26-28, 36, 63, 69-71, 73-75, 85, 102-103, 109-115, 124, 129-131, 135-142, 144, 146-147, 186-187, 189, 198, 200-201, 204, 208-209, 212, 214, 216, 218, 221, 224-226, 228, 243, 252-254, 274, 278, 281-284, 290, 293, 295, 312-315, 317-320, 32-324 uszkodzone. Brzegi wielu kart zniszczone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.