Listy Celestyny Działyńskiej, jej córek: Elżbiety z Działyńskich Czartoryskiej, Jadwigi z Działyńskich Zamoyskiej, Anny z Działyńskich Potockiej, Cecylii Działyńskiej i rodziny do Zygmunta Celichowskiego jako generalnego pełnomocnika majątku kórnickiego, 1877-1903 (1877)
W tym: listy Celestyny z Zamoyskich Działyńskiej z lat 1877-1881 i b.d. (10) k. 1-21 i list Jadwigi z Działyńskich Zamoyskiej z roku 1880 k. 48-52.
Karty 6-8, 27-28, 48-52, 59-60, 67, 72, 92, 96, 107, 129, 155, 161, 164, 177-178, 191-192, 207 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Korespondencja administracyjno-gospodarcza; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.