Rejestry ekonomiczne folwarków Majętności Kórnickiej, 1811-1812 (1811)
Dotyczą folwarków w Dziećmierowie, Dachowej, Runowie, Szczodrzykowie, Kromolicach, Prusinowie i Biernatkach.
Karty 1-2, 49-52, 55, 59-62 są uszkodzone. Oprawa zniszczona. Stan zachowania rękopisu bardzo zły.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Dziećmierowo w; folwark; Kromolice w; Biernatki w; Kórnik; majętność kórnicka; Prusinowo w; Runowo w; Szczodrzykowo w; Dachowa w; Folwark Biernatki 19 w.; Folwark Dachowa 19 w.; Folwark Dziećmierowo 19 w.; Folwark Kromolice 19 w.; Folwark Prusinowo 19 w.; Folwark Runowo 19 w.; Folwark Szczodrzykowo 19 w.; Folwarki 19 w.; Gospodarstwo rolne i hodowlane 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.; Rejestry przychodu i rozchodu ziemiopłodów i inwentarza żywego 19 w.