Gospodarstwo pałacowe Zamek i folwark. Akta gospodarcze z lat 1868-1897 (1868)
W tym: korespondencja, m in. listy Jadwigi z Działyńskich Zamoyskiej do Zygmunta Celichowskiego z l. ok. 1881-1883 (5) k. 10-11, 30-31, 33-34, 40-43; rachunki, wykazy przychodu i rozchodu, pokwitowania.
Poszyt oraz karty 12, 29, 39, 46-47, 79-80, 102, 115-116, 141, 169-170, 172, 187-188, 192-193, 200, 203, 247, 255, 262, 286, 318-319, 331 są uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; folwark przy pałacu kórnickim; majętność kórnicka; Folwark przy pałacu kórnickim 19 w.; Folwarki 19 w.; Gospodarstwo rolne i hodowlane 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.