"Akta tyczące się browaru pańskiego w Bninie", 1791-1818 (1791)
W tym: kopia przywileju Feliksa Szołdrskiego z 1791 r. dla browaru, wykaz inwentarza z 1806 r.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Piwowarstwo; Kórnik; majętność kórnicka; Bnin d. m; browar; Browary 18-19 w.; Gospodarstwo przemysłowe 18-19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.