``Akta tyczące się budowli na folwarku Kijewskim'', 1831-1859 (1831)
Akta dotyczące różnych spraw budowlanych. W tym: korespondencja, kosztorysy, kontrakty.
Karty 1-3, 12-13, 30, 35-36, 74, 81, 84, 87-88, 93, 100, 106, 110, 125-126, 141, 147, 152-154, 160, 171, 177, 185-189, 198-201 są uszkodzone.
Keywords: Budownictwo; Wielkopolska; Majątek; dobra ziemskie; Kijewo w; folwark; Kórnik; majętność kórnicka; Budowle.; Budownictwo folwarczne.; Folwark Kijewo 19 w.; Folwarki 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.