``Kórnik miasto Dominalne i varia'', 1864-1914 (1864)
Akta Majętności Kórnickiej. Głównie korespondencja, m. in. w sprawie ułożenia chodników, ustalenia granic własności nad jeziorem, wypłacania asekuracji ogniowej, wspierania potrzebujących.
Wiele k. jest uszkodzonych.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Bnin; Korespondencja 19-20 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze; Miasta Kórnik i Bnin; Prawa zwierzchnicze i patronackie