"Bank Ziemski [w Poznaniu]", 1901-1906 - Bank Ziemski (1901)
Akta Majętności Kórnickiej. Głównie korespondencja, statut Banku Ziemskiego, sprawozdania z działalności Banku, sprawozdania kasowe Banku.
Karty 18, 39, 64, 79, 82-83, 86-95, 97-99, 119, 148, 154, 179-181, 188 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Poznań; Bank Ziemski; Banki; Banki, kapitały i akcje.; Korespondencja 20 w.; Majętność Kórnicka 20 w.