"Rechtsanwalt L[eopold] Karpinski in Schrimm, Mand[atar] Verklagter in Sachen [Adam] Górski c/a [Jan] Działyński wegen Anerkennung", 1878-1881 (1878)
Akta dotyczące sprawy o wycinanie trzciny. Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 14, 21, 62-63, 69, 72, 115, 128, 171 są uszkodzone.
Keywords: Jeziora; Śrem; sądownictwo; Kórnik; majętność kórnicka; 19 w; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy