"Hand-Acten des Rechtsanwalts [Witold] Celichowski zu Posen als Bevollmächtigten der Klägerin in Sachen der [...] Hedwig Zamoyska in Kórnik gegen den Briefträger August Redman in Waldau bei Gondek wegen Faststellung des Nichtbestehens eines Wegerechts", 1904 (1902)
Akta dotyczące sprawy o bezprawne używanie drogi. Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 2, 8, 14, 20, 33-34 są uszkodzone.
Keywords: Drogi; Borówiec w; droga; Kórnik; majętność kórnicka; Poznań; sądownictwo; Gądki w; Korespondencja 20 w.; Majętność Kórnicka 20 w.; Procesy; Procesy o utrzymywanie dróg