Akta Dominii Kórnik np Mateuszowi Matelskiemu z Bnina [o zaległy czynsz], 1838-1842 (1838)
Korepondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 15, 29, 34 są uszkodzone.
Keywords: Bnin d.m; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze