``Akta Dominium Majętności Kórnickiej naprzeciw Gottliebowi Redmann z Borowieckich Hollendr[ów] o czynsz zaległy [...] z procentami pro 1844 i 1845'', 1845-1847 (1845)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 10, 14, 18, 26-27 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Borówiec w; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze