``Acta Exekucyjne Dominium Majętności Kórnickiej tyczące się ściągania zaległych Czynszów przez exekucję sądową od Gospodarzy z wsi Dziećmierowo'', 1842-1852 (1842)
Głównie korespondencja.
Karty 2-4, 7, 10, 21, 26-28 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Dziećmierowo w; Korespondencja; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy o czynsze