``A.S. W Sprawie Dominii Majętności Kórnik naprzeciw łukaszowi Matuszczak gospodarzowi z wsi Kijewa, o zaległe czynsze'', 1847-1851 (1847)
Głównie korespondencja.
Karty 3, 8, 15-16, 20-21, 26 są uszkodzone.
Keywords: Kijewo w; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze