``Acta Manualia des Königl[ichen] Justiz-Commisarius Douglas [...] in Sachen [Tytus] Dzialinski[!] c/a [Gottlieb und Elżbieta] Weber [Kromolice] wegen 22 Rth 15 gr. [czynsz]'', 1845-1847 (1845)
Akta dotyczące sprawy o niezapłacony czynsz. Głównie odpisy dokumentów sądowych.
Karty 21-22 są uszkodzone.
Keywords: Wiatraki; Kromolice w; Kórnik; majętność kórnicka; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze