"Acta [Antoni] Sławski ca [... Wiktor] v. Szołdrski und [...] v. [Ksawery] Działyński" o niewypłacone meszne i odpisy z lat 1481-1795, 1802 (1802)
Głównie korespondencja w sprawie niewypłaconych świadczeń z 1802 r. i odpisy akt z lat 1481-1795 dotyczące proboszcza i kościoła w Kórniku.
Karta tyt. oraz karty 7, 13-14, 16 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Kórnik; 18-19 w; kościół; Korespondencja 19 w.; Meszne 18-19 w.; Procesy; Procesy z kościołami