"Akta w Sprawie Pastora Heinrich z Bnina naprzeciw [... Tytusowi] Działyńskiemu o 12 Sążni drzewa opałowego", 1849-1851 (1849)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karta tyt. oraz karty 11, 13, 21 są uszkodzone.
Keywords: Kościół ewangelicko-augsburski; Kórnik; majętność kórnicka; Bnin d.m; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami