"Akta w Sprawie Pastora Heinrich naprzeciw [... Tytusowi] Działyńskiemu o wydawanie drzewa opałowego bezpłatnie", 1849- (1849)
Głównie korespondencja oraz odpisy dokumentów sądowych.
Karty 4, 6, 9-11, 16-17, 27, 34, 41, 44, 48, 52, 64, 66-67, 71, 80-81, 85 są uszkodzone.
Keywords: Kościół ewangelicko-augsburski; Kórnik; majętność kórnicka; Bnin d.m; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami