Akta adwokata Pohle z ramienia Kościoła Bnińskiego dot[yczące] sporu księdza bnińskiego Szułczyńskiego z Tytusem Działyńskim w sprawie wycięcia trzciny, 1847-1852 (1845)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych oraz m.in. odpisy dokumentów z początku lat czterdziestych 19 w.
Karty 6, 9-11, 22, 26-27, 47-48, 57, 61-62, 64 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Bnin d.m; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami