Kościół w Bninie ca [Tytus] Działyński o drzewo opałowe, 1852-1853 (1852)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych i dokumentów z lat czterdziestych 19 w. oraz Negotium Ecclesiae w 1777 r. (odpis 19 w.).
Karty 5-6, 8, 18, 66, 71-73, 75-77, 80, 84-85 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Bnin d.m; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami