Spór Kościoła w Kórniku o drzewo na budowę, 1853-1855 (1853)
Akta dotyczące sprawy z Tytusem Działyńskim. Korespondencja, odpisy dokumentów sądowych, wykaz kosztów w sprawie prowadzonej przez Kościół przeciw Tytusowi Działyńskiemu o drewno budowlane.
Brak k. tyt.
Keywords: Kościół katolicki; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami