Proboszcz Niewitecki z Łodzi c/a Tytus Działyński o drzewo opałowe, 1852-1856 (1854)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych oraz m.in. wyciągi z ksiąg metrykalnych parafii w Łodzi z 18 w.
Karty 1, 17, 21-23, 25, 31-33, 56-57, 65, 67, 69-70, 73 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Łódź w; Kórnik majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy sądowe; Procesy z kościołami