"Akta w sprawie Probostwa w Łodzi naprzeciw Dominium tamże o drzewo opałowe", 1854-1861 (1854)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych oraz m.in. wyciągi z wizytacji kościoła w Łodzi w 18 w.
Karty 4-5, 8, 55-56, 64-65, 72-73, 107, 115, 124-126, 129-132 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Łódź w; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy sądowe; Procesy z kościołami