``Akta Dominii Majętności Kórnik w sprawie naprzeciw Dozorowi Szkolnemu w Bninie o zwolnienie od obowiązku dawania drzewa opałowego bezpłatnie, 1854-1857 (1854)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 8-10, 14, 58-59, 62, 80-81, 83, 85 są uszkodzone.
Keywords: Szkolnictwo; Kórnik; majętność kórnicka; Bnin d.m; szkoła; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy sądowe; Procesy z dozorami szkolnymi; Szkoły Bnin 19 w.