``Akta Zawierające w sobie Skargę Obywateli P-tu Szremskiego przeciw [...] Nosarzewskiemu Radzcy Ziemiańskiemu Powiatu tegoż'', 1826-1830 (1826)
W tym korespondencja oraz akta radcy Nosarzewskiego dotyczące różnych spraw.
Karty 5-8, 19, 22-23, 30, 33, 35, 38, 42-43, 47-48, 60-62 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Śrem; powiat; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy w różnych sprawach gospodarczych i o długi