Wspomnienia z I poł. XX w (1962)
Rodziny proletariackie na Górczynie (Poznań), warunki życia i pracy, "jarmark parobków", praca budowlanych, ubiory, obyczaje robotnicze, życie chłopskie w okolicach Kórnika, obyczaje kleru
a 1964 480
Keywords: Kórnik m; Śrem d. pow; Poznań m. woj