``Pani Jenerałowa'' (Wspomnienia o Jadwidze z Działyńskich Zamoyskiej) (1964)
Wspomnienia z pobytu w Szkole Domowej Pracy Kobiet w Kuźnicach, atmosfera, nauka i rekreacja, brat Albert, Helena Modrzejewska
Wypis całości sygn. znajduje się w spuściźnie Zofii Nowak sygn. BK 14787/1-2.
Keywords: Zakopane; Szkoła Domowej Pracy Kobiet; Kuźnice dzielnica Zakopanego; Szkolnictwo polskie 1795-1918 r.